Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΟΥ ESPRESSO.......
Ο εσπρέσσο  είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο δημοφιλή ροφήματα καφέ. Ως εκ τούτου μας δίνεται η δυνατότητα να τον απολαύσουμε τόσο σε cafe, όσο στο σπίτι, και επιπλέον δε και στο χώρο εργασίας. Με τις γνωστές σε όλους πια μηχανές εσπρέσσο.
Λόγου ότι ο εσπρέσσο είναι ένα ιδιαίτερο, ευαίσθητο και ταυτόχρονα εκλεπτυσμένο ρόφημα, πρέπει να έχουμε άποψη και γνώση, ποιά μηχανή εσπρέσσο έχει τις δυνατότητες να μας παρασκευάσει έναν όσο γίνεται πιο γευστικό αλλά και ποιοτικό εσπρέσσο.
Για τους ως άνω λόγους και δεδομένου κάποιων ουσιαστικών χαρακτηριστικών των λειτουργιών τους, οι μηχανές εσπρέσσο"χωρίζονται", σε 3 βασικές κατηγορίες.
1)Με χρήση καφέ(σπυρί ή αλεσμένο)
2)Με χρήση ταμπλέτας(χάρτινη-ESE)
3)Με χρήση κάψουλας 

Και προσοχή, γιατί παρόλα που και οι 3 κατηγορίες μηχανών εσπρέσσο μπορεί να παρασκεύασουν καφέ απο το ίδιο χαρμάνι, το αποτέλεσμα ενδέχεται να μην είναι το ίδιο σε όλες.
Και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό, στο κατασκευαστικό μέρος του προϊόντος, δηλ. άλλη είναι η "χημική αντίδραση" που γίνεται ανάμεσα σε καφέ-ζεστό νερό-πίεση με την ταμπλέτα που μεσολαβεί χαρτί(αβλαβές βέβαια) και είναι πιο πλατιά, άλλη με τον αλεσμένο, που δεν έχεις πάντα τις ίδιες σταθερές (ποσότητα, φρεσκάδα), και άλλη με την καψουλα που είναι μεν πιο ακριβή, άλλα καταφέρνεις να παίρνεις το μεγαλύτερο ποσοστό του 100% του αντίστοιχου χαρμανιού, σε σχέση με τις άλλες.
 (Δείτε τα σχετικά video.)
youtu.be/5hv1UoCypvY (VIDEO ΚΑΨΟΥΛΑ), youtu.be/YuyxBK2OonM (VIDEO ΧΑΡΤΙΝΗ)

Και για αυτό, το κοστολόγιο ανα εσπρέσσο δεν ειναι το ίδιο. Δοκιμάστε τα όλα να δείτε, ποιό σας ταιριάζει πιο πολύ, και στη γεύση άλλα και στην τσέπη.
Μ.Χ. για το www.coffeeandthings.gr

2 σχόλια:

  1. Πολύ ενδιαφέρον, για τους λατρεις του καφέ και όχι μόνο. Χρήσιμες πληροφορίες για όλους σε ενα πολύ περιεκτικό άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή